(опубликовано: 29 января, 20:01)
Нагадаем, што ў лістападзе мінулага года быў аб’яўлены адкрыты конкурс на самы самабытны рэцэпт стравы нацыянальнай кухні Зэльвенскага рэгіёну «Гатуем сваё».
Арганізатарамі конкурсу з’яўляліся Беларускае грамадскае аб’яднанне «Адпачынак у вёсцы», фермерская гаспадарка «Верас», аддзелы адукацыі, спорту і турызму, ідэалагічнай работы, культуры і па справах моладзі райвыканкама.
Конкурс праводзіўся ў рамках праекта «Турыстычная дэстынацыя «Зэльвенскі дыяруш»: узмацненне партнёрства, развіццё крэатыўных ініцыятыў і адраджэнне спадчыны» і быў накіраваны на папулярызацыю нематэрыяльнай культурнай спадчыны Зэльвенскага рэгіёну.
Жадаючыя прыняць удзел найперш дасылалі арганізатарам фотаздымкі страў з дакладным апісаннем тэхналогіі прыгатавання. Затым у раённым цэнтры культуры і народнай творчасці адбылася абарона страў і іх дэгустацыя. У выніку выбраны дзевяць страў, якія будуць занесены на гастранамічную карту Зэльвенскага раёна.
Похожие публикации:
просмотров: 1164
комментариев: 0