(опубликовано: 18 марта, 09:03)
Сёння ў нашым меню традыцыйная посная страва, якую елі менавіта ў гэтыя дні тыдня. Страва ў вясковай кулінарыі мае дзве назвы: цура і крышанка.
Інгрыдыенты:
400г жытняга хлеба
2 цыбуліны
2 ст. лыжкі хрэну
3 ст. лыжкі алею
0,5 л. квасу
востры чырвоны перац
соль да смаку
Як гатаваць:
Жытні хлеб са скарынкай накрышыць дробнымі кубікамі, падсмажыць на алеі і астудзіць. Можна хлеб не смажыць, а накрышыць і паліць алеем, добра перамяшаўшы. Пасля гэтага неабходна дадаць да хлеба нашаткаванай цыбулі, цёртага хрэну, пасаліць, паперчыць, перамяшаць і заліць квасам.
Страва гатовая да ўжывання. Смачна есці і да сустрэчы!
Інгрыдыенты:
400г жытняга хлеба
2 цыбуліны
2 ст. лыжкі хрэну
3 ст. лыжкі алею
0,5 л. квасу
востры чырвоны перац
соль да смаку
Як гатаваць:
Жытні хлеб са скарынкай накрышыць дробнымі кубікамі, падсмажыць на алеі і астудзіць. Можна хлеб не смажыць, а накрышыць і паліць алеем, добра перамяшаўшы. Пасля гэтага неабходна дадаць да хлеба нашаткаванай цыбулі, цёртага хрэну, пасаліць, паперчыць, перамяшаць і заліць квасам.
Страва гатовая да ўжывання. Смачна есці і да сустрэчы!
Похожие публикации:

